Telefon: +381 64 1943 065

O NAMA

Pimnica Perić

Pimnica Perić se nalazi na samom ulazu u kompleks Rajačkih pimnica. Zgrada je sagrađena 1887. godine, u vreme kada su francuski vinogradi bili uništeni filokserom, a negotinska vina smatrana jednim od najboljih u Evropi, i bila prisutna na mnogim dvorovima i kraljevskim trpezama. Podrum za čuvanje vina je ukopan u zemlju 150cm a zidovi debeli 70cm. Ovo omogućava idealne uslove za čuvanje i negovanje vina u nepromenjenoj temperaturi kako leti, tako i zimi.
Vlasnik pimnice Željko Perić je 6. generacija vlasnika koji održavaju pimnicu u radu već 130 godina bez prekida od osnivanja. Pimnica osim podruma poseduje i veliku terasu za ručavanje i degustaciju. Tu su još i velika ljuljaška za odmor sa predivnim pogledom, ležaljka za opuštanje u hladu vinove loze i mala pušnica za dimljenje mesa.

Restoran Perić

Pored pimnice se nalazi i restoran u podrumu koji prima do 50 gostiju, a etno ambijent je obogaćen kaminom, vinarijom i eksponatima iz istorije pimnice.
Saznaj više

Apartmani Perić

U selu Rajac na idealnoj lokaciji u neposrednoj blizini regionalnog puta nalazi se seosko domaćinstvo porodice Perić koje nudi smeštaj za 14 osoba u 5 soba. U sklopu domaćinstva nalazi se i degustaciona sala i restoran za doručak i večernje druženje, kao i podrum vina i špajz sa tradicionalnim specijalitetima (domaći ajvar, turšija, slatko ...)

Saznaj više

ZAŠTO MI ?

 • 1

  130 tradicije koju nismo nasledili, već stekli napornim radom više generacija porodice Perić

 • 2

  Autentična lokacija jedinstvena u svetu. Podrum i restoran u gradu vina od kamena i smeštaj u selu.

 • 3

  Tradicionalna organska hrana, vrhunsko vino, nedirnuta priroda i čist vazduh

SPECIJALNA PONUDA

Jela spremljena po tradicionalnim receptima, vino čuvano u idealnim uslovima, smeštaj u etno ambijentu, uživanje u nedirnutoj prirodi ...

UTISCI

 • Žali bože izgubljenog vremena i gutljaja koji ni prineti nisu rajačkom vinu. Greh je tuđe ceniti a svoje zaboraviti.

  JOVAN MEMEDOVIĆ
 • Porodično mesto sa sopstvenim vinogradom i vrhunskim vinom.

  NEMANJA

Vesti

Pratite dešavanja na Rajačkim pivnicama i u Pimnici Perić

02/

14

Sveti Trifun

Tradicionalna slava vinogradara

05/

01

Rafting Timokom

Splavarenje i spuštanje čamcima rekom Timok

08/

28

Berba grožđa

Učestvujte u tradicionalnoj berbi grožđa dolore magna.